Interjú a Metropol újságban

A Metropol interjút készített Eszterrel, a mesekönyv szerzőjével. A maszkviseléssel kapcsolatos téma – hallássérült emberek szempontjából – nagyon is aktuális.

Kedvcsinálóként az alábbiakban olvasható Eszter korábbi beszámolója az interjú beszélgetésről:

„Eszter, régen annyi helyre jártatok Mákkal, mostanában pedig még a szabadtéri programok helyett is az online találkozásokat választod!” – állapította meg nemrég egy ismerősöm. A Metropol újságíróját is hasonló téma érdekelte. A szokatlan viselkedésem oka nem mindig magától értetődő, ezért bemásolok egy-egy részletet Enikőnek adott válaszomból.

„Az évek során ahhoz szoktam, hogy általában gond nélkül, önállóan tudok kommunikálni beszéd és szájról olvasás útján, most zavarnak ezek a „maszkos” helyzetek, ezért kerülöm a személyes találkozásokat. Ugyanis kellemetlenül érzem magam, amikor a legegyszerűbb szituációkban sem értem, hogy mit szeretnének mondani nekem az utcán vagy a boltban. A másik oldalon, azt sem bocsátanám meg magamnak, hogy valaki (pl. ügyintéző vagy nekem „tolmácsoló” családtag) azért fertőződne meg, mert miattam lehúzza a maszkját. Próbálom a lehető legpozitívabban megélni és felfogni ezt az időszakot: napról napra tudatosítom magamban, hogy annak kell örülnöm, hogy egyelőre mindenki egészséges a családban és a modern technikának köszönhetően már videoprogramokon keresztül beszélgethetek ismerősökkel, vehetek részt értekezleteken.”

Többek között Kukuról és Mákról is meséltem Enikőnek, akit érdekel a teljes cikk, az online verziót itt tudja elolvasni.”

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.